Verbeterde reisinformatie

Jaarlijks geeft NS meer dan 500 miljoen reisadviezen over de dienstregeling, werkzaamheden en verstoringen. In 2015 verschaften wij in ruim 79,9% van de ontregelingen tijdig informatie (2014: 78,8%). De waardering van onze reisinformatie steeg licht en kwam uit op 74,3% (2014: 73,7). Met correct en tijdig reisadvies krijgen reizigers meer controle en kunnen ze betere keuzes maken.

Via de app Reisplanner Xtra geeft NS dagelijks 680.000 reisadviezen. De app is inmiddels 4,4 miljoen keer gedownload. Enkele verbeteringen in de Reisplanner Xtra-app:

  • De reisadviezen van deur-tot-deur zijn in de app fors verbeterd dankzij een aansluiting op de actuele OV-reisadviezen van 9292.

  • Het ontwerp is vernieuwd: reisadviezen zijn duidelijker en de waarschuwingen bij storingen en werkzaamheden beter.

  • Overstappen op hetzelfde perron is beter herkenbaar en gebruikers kunnen alternatieve reismogelijkheden vanaf een bepaald station sneller opvragen.

  • De app toont een overzicht van beschikbare OV-fietsen per locatie en het is mogelijk direct een NS Zonetaxi te boeken.

Overige inspanningen

De app voor NS International biedt meer reisgemak door meer functionaliteit voor mobiele tickets en reisbewaking. Daarnaast is de website NS.nl volledig vernieuwd.

Prestatie-indicator van de vervoersconcessie